O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Chicago uvaja obvezno izobraževanje iz programiranja

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 27. 10. 2014 | Avtor:

Župan mesta Chicago, Rahm Emanuel, je prepričan, da je prihodnost v digitalni ekonomiji in programiranju. Zato programiranje uvaja v obvezni učni načrt srednjih šol v svojem mestu.

“V treh letih bomo programiranje uvedli v vse srednje šole v Chicagu in brez osnovnega znanja v programiranju ne boste mogli napredovati,” je pojasnil na tiskovni konferenci, kjer je napovedal uvedbo obveznega programa in pojasnil, da bodo do leta 2019 vsaj petdeset odstotkov šol opremili s tehnologijo in znanjem za napredno programiranje.

Čeprav so najbolj zaželeni prav diplomanti z diplomo iz programiranja, se samo slabe tri odstotke vseh študentov odloči za diplomo iz te smeri, statistika pa je še nižja med temnopoltimi in hispanskimi Američani. V Chicagu je približno 600 šol, na katerih se izobražuje skoraj pol milijona otrok – večina jih je temnopoltih in hispanskega rodu.

Podobne programe sicer pozna skoraj trideset ameriških zveznih držav, a je po ocenah analitikov mesto Chicago na najboljši poti, saj je njihov načrt najbolj razdelan in dolgoročen.

Vir: CNN

 


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt