O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Velika Britanija: Policija se izobražuje za spopad s kibernetskim zalezovanjem

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 3. 11. 2014 | Avtor:

Britanski policisti se izobražujejo na področju kibernetskega nadlegovanja in zalezovanja, saj so jih v to prisilile razmere na trgu.

Oblasti upajo, da bodo z izobraževalnimi programi in strožjimi kaznimi zajezila trend spletnega zalezovanja, ki je v zadnjih letih v porastu, saj na trgu obstaja vedno več aplikacij in druge programske opreme, ki posamezniku to početje omogočajo.

Še več – raziskave dokazujejo, da se večino zalezovanja in nadlegovanja dogaja na spletu, saj nevladna organizacija Digital Trust v svoji raziskavi odkriva, da se na spletu zgodi več kot petdeset odstotka vseh prijavljenih primerov, medtem ko je osebnega nadlegovanja v nedigitalnem svetu samo petindvajset odstotkov. “Enostavnost dostopa in navidezna anonimnost sta glavna razloga za porast primerov nadlegovanja v digitalnem okolju,” pojasnjuje Jennifer Perry, vodja raziskave.

Poleg zgornji dveh razlogov policija navaja še dostopnost tehnologije, ki se je v preteklih letih zelo pocenila. “Če ste jo pred leti lahko kupili za več kot 300 evrov, jo sedaj lahko dobite za dobrih 30,” pojasnjuje dr. Emma Short, predavateljica psihologije in članica Državnega centra za raziskave kibernetskega nadlegovanja pri univerzi v Bedfordshire.

Vir: Independent


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt