O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Facebook dobiva vedno več vladnih zahtevkov po uporabniških podatkih

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 10. 11. 2014 | Avtor:

Podobno kot Google tudi Facebook objavlja poročilo o zahtevkih po dostopu do uporabniških podatkov. V zadnji različici ugotavlja, da se je v primerjavi s drugo polovico leta 2013 število vladnih zahtevkov povečalo za slabo četrtino.

“Vlade celega sveta so v prvi polovici letošnjega leta podale 34,946 zahtevkov po uporabniških podatkih, kar je 24% več kot v istem obdobju lansko leto,” je v izjavi za javnost ob predstavitvi t.i. poročila Global Governments Requests Report pojasnil predstavnik Chris Sonderby.

Hkrati se Facebook še vedno bori za uporabniške podatke, ki jih je vlada Združenih držav Amerike zasegla v postopku proti več stotim posameznikom, ki so obtoženi finančne prevare v New Yorku. “Pritožili smo se na višje sodišče, saj ne želimo, da vlade “na pamet” zasegajo uporabniške podatke,” je dodal Sonderby, “ampak hočemo, da se za vsak zahtevek spiše utemeljena razlaga.”

Facebook v povprečju podatke oblastem preda v več kot sedemdesetih odstotkih vseh zahtevkov. Slovenija v tem času po podatkih Facebooka podatkov o uporabnikih ni zahtevala.

Vir: Independent


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt