O portalu    Avtorji    Kontakt


 

ZDA: Obamo skrbijo osebni podatki študentov in dijakov

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 9. 02. 2015 | Avtor:

Ameriški senatorji in Bela hiša so se povezali in skupno zastopajo predlog nove zakonodaje, s katero poskušajo zaščititi osebne podatke študentov in dijakov, ki jih tretje osebe zbirajo s pomočjo izobraževalnih mobilnih aplikacij.

Predlog zakona je prvi primer zasebnostne zakonodaje predsednika Barack Obame, ki je dobil podporo v kongresu, kjer imajo večino republikanci. Obama se je namreč zavezal k izboljšanju zasebnosti uporabnikov, od katerih v dobi “big data” vedno več tretjih oseb zahteva osebne podatke.

Med drugim je izboljšanju varovanja uporabniške zasebnosti Obama naklonjen tudi zaradi vedno večjega števila vdorov v podatkovne baze trgovcev in zavarovalnic, ki zaradi neustrezne zakonodaje niso primerno zavarovane.

“Zadnji primer vdora v bazo zavarovalnice Anthem je ekstremen tudi zaradi obsega,” je incident komentiral predsednikov svetovalec za kibernetsko varnost, Michael Daniel, ki je še dodal, da je Bela hiša še bolj zavezana k izboljšanju stanja na tem področju.

Obama se trudi tudi na področju mlajših državljanov (dijaki in študenti), kjer so v preteklosti tretje osebe že večkrat posegle na polje osebnih podatkov in zbirale velike količine osebnih podatkov študentov in dijakov z namenom promocije in oglaševanja.

Vir: Reuters


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt