O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Vojna med Rusijo in Gruzijo tudi na spletu

Kategorija: Azija | Datum objave: Monday, 18. 08. 2008 | Avtor:

Strežniki vladnih spletnih strani Gruzije ter nekatera komunikacijska in transportna podjetja so doživeli spletni napad. Ruske oblasti so organizirane spletne napade sicer zanikale, krivi pa naj bi bili posamezniki, ki niso povezani s ruskimi oblastmi, mogoče pa je sklepati, da je povod ravno nedavni rusko-gruzijski ozemeljski spor.

Kot je povedal tiskovni predstavnik ruskega veleposlaništva v Washingtonu Jevgenij Koriško, ruska vlada v te napade na internetu ni bila vpletena, menil pa je, da za napadi stojijo posamezniki. Generalka naj bi se sicer začela že 20. julija, ko naj bi se s strežnika v ZDA začeli napadi na spletne strani gruzijskega parlamenta in vlade, po vdoru ruskih tankov v Gruzijo pa naj bi napadi potekali s strežnika v Moskvi.

Napade so spremljali v ZDA, med njimi organizacija prostovoljcev “Shadowserver“, ki spremlja tovrstne dejavnosti po svetovnem spletu. Napadi so potekali v obliki zasutja strežnikov z izkoriščanjem na tisoče nič hudega slutečih lastnikov računalnikov.

Ti računalniki se izkoristijo za poskus vstopa na spletno stran na primer gruzijskega predsednika Mihaila Sakašvilija in ker jih je preveč naenkrat, se spletna stran zablokira.

Vir: 24ur.com
[tags]Gruzija,napad,Rusija,spletni,zanikanje[/tags]

Reblog this post [with Zemanta]

Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt