O portalu    Avtorji    Kontakt


 

ZDA: Z računalniškimi igrami do večje udeležbe mladih na volitvah

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 25. 08. 2008 | Avtor:

Xbox Američani se na več načinov trudijo povečati volilno udeležbo mladih. Eden od novih načinov je možnost registracije s pomočjo mreže za igranje računalniških iger XboX Live, ki ima več kot deset milijonov naročnikov, s pomočjo združenja Rock The Vote pa so se v spodbujanje udeležbe vključile tudi ameriške glasbene zvezde.

Uporabniki mreže XboX Live se bodo lahko registrirali za predsedniške volitve, hkrati pa bo lastnik mreže, podjetje Microsoft, omogočil sodelovanje v predvolilnih anketah in spletnemu forumu, ki bo namenjen predvolilni vročici.

“Če hočemo do volitev spodbuditi dva milijona mladih Američanov, da se prvič udeležijo predsedniških volitev, bomo morali iti tja, kjer se mladi zadržujejo,” razlaga načrt Heather Smith, vodja združenja Rock The Vote. “Zato smo se odločili, da bomo skušali uporabnike doseči s pomočjo računalniških iger in glasbenih zvezd.”

Svetovno znani glasbeniki, med njimi sta tudi zvezdi Sheryl Crow in Christina Aguilera ter mnogi drugi pa skušajo mlade spodbuditi k udeležbi na volitvah, ki se bodo v ZDA odvijale letos novembra.

Vir: BBC
[tags]volitve, ZDA[/tags]

Reblog this post [with Zemanta]

Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt