O portalu    Avtorji    Kontakt


 

E-debate tudi v Vietnamu

Kategorija: Azija | Datum objave: Monday, 19. 02. 2007 | Avtor:

Tudi v Vietnamu se poslužujejo e-debat. Premier Nguyen Tan Dung je tri ure odgovarjal na vprašanja, ki so jih postavljali državljani Vietnama. Komunistična partija, ki vlada v Vietnamu, je sicer že oktobra napovedala več e-debat, s katerimi želijo vzpostaviti bolj pristen odnos z državljani.

V Vietnamu je 84 milijonov prebivalcev, več kot polovica starih pod 35 let, ti pa se bolj zanimajo za svet okoli sebe, kot so se starejše generacije. 16 odstotkov Vietnamcev ima dostop do Interneta.

Premier Dung je na vladni spletni stani odgovarjal na vprašanja, ki so jih izbrali od vseh 20 000, ki so jih državljani poslali svojemu vodji. Premier je odgovarjal na vprašanja verbalno, odgovore pa so zapisovali njegovi uslužbenci. Premier je odgovarjal na vprašanja, ki so se tikala prepovedi zasebnih medijev, njegovega obiska papeža v Rimu in proti-korupcijske kampanje, ki so jo vzpostavili v glavnem mestu države, Hanoi-ju.

V prestolnici velja zakon o zakonski in tehnični kontroli, ki preprečuje ljudem, da bi na spletu objavljali mnenja proti enopartijski politični ureditvi.

Vendar pa ta e-debata ni bila prva v Vietnamu. Prvo e-debato je decembra lani organiziral visoki diplomat Vu Khoan, v kateri je govoril o izzivih, ki čakajo Vietnam po vključitvi v Svetovno trgovinsko organizacijo.

Vir: Yahoo News

Komentar E-demokracija.si : Čeprav v Vietnamu vlada enopartijski sistem in vse, ki ne podpirajo tega sistema kaznujejo, velja e-debato pohvaliti ter kaj podobnega predlagati tudi slovenskim politikom.


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt