O portalu    Avtorji    Kontakt


 

V Španiji ministrstvo “ne” navadni pošti

Kategorija: Tehnologija | Datum objave: Monday, 26. 02. 2007 | Avtor:

S 30.aprilom letos bo ministrstvo za industrijo, turizem in trgovino v Španiji od malih podjetij in vseh javnih uslužbencev sprejemala pošto le v elektronski obliki, pa naj bodo to obrazci, dodatna dokumentacija ali vsa komunikacija.

Mala podjetja v zasebnem sektorju, ki bodo morala od konca aprila vso pošto naslavljati elektronsko so tista, ki imajo več kot 100 zaposlenih in imajo zaslužek 6.010.121 evrov letno.

Vsako podjetje, organizacija, društvo ali posameznik, ki bo pošiljal dokumente, raziskave, inovacije ali karkoli podobnega, bo moral to storiti po elektronski pošti. Ministrstvo trdi, da imajo vsi ti posamezniki ali podjetja že dovolj razvito informacijsko tehnologijo, da jih ta ukrep ne bo predstavljal težav. Le v izjemnih primerih ukaz ne bo obvezujoč in bodo lahko z ministrstvom kontaktirali tudi kako drugače.

Novi zakon, ki opisuje uporabo informacijske tehnologije v Španiji pravi, da je le-ta tehnologija mogoča v celotnem administrativnem procesu. Vseeno je vsako ministrstvo prepuščeno izbiri.

Vir: IDABC


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt