O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Ameriška vlada: Mladi spletni uporabniki so novo orožje proti terorizmu

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 1. 12. 2008 | Avtor:

Ameriška vlada se je odločila, da bo okrepila svojo prisotnost v spletnih skupnostih in tako dodala nov delček v mozaik boja proti terorizmu in nasilju po celem svetu. Iz spletnih skupin, ki že nasprotujejo nasilju in kriminalu bodo ustvarili “Zvezo mladinskih gibanj” (Alliance of Youth Movement), na tak način pa upa na dvig prepoznavnosti teh skupin in posledično večji vpliv.

Ministrstvo je kontaktiralo sedemnajst skupin iz Južne Afrike, Britanije in Bližnjega vzhoda, ki so že prisotne na spletu in jim poslalo vabilo na konferenco, ki se bo zgodila prihodnji teden v New Yorku. Skupine bodo poslale svoje predstavnike, da bodo na konferenci izoblikovali skupen priročnik o načinu ustvarjanja in vzdrževanja aktivistične spletne prisotnosti.

Predstavniki so pojasnili, da je bil glavni kriterij izbora spletna aktivnost določene skupine, zato so bile nekatere skupine izločene iz izbora. Vseeno poudarjajo, da sedemnajst izbranih skupin ne predstavlja “najboljšega možnega izbora.”

“Upamo, da bomo tako prišli do najboljših nasvetov in pomagali vsem posameznikom, ki bi se radi lotili podobne zadeve, pa ne vedo, kje in kako začeti,” pojasnjuje James Glassman, predstavnik zunanjega ministrstva, ki bo za organizacijo konference odštelo slabih štirideset tisoč evrov.

Vir: AFP, Zunanje ministrstvo ZDA
[tags] ZDA, mladi, terorizem, boj[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt