O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Ljubljana: Pobude meščanov lahko oddate tudi prek spleta

Kategorija: Slovenija | Datum objave: Monday, 15. 12. 2008 | Avtor:

LjubljanaSpletni portal ljubljana.si je od danes bogatejši za nov sklop, imenovan Pobude meščanov. Če boste mestni upravi ali javnim podjetjem želeli sporočiti pobudo, pritožbo, pohvalo ali kaj drugega, boste lahko preko spletne strani do hišne številke natančno določili lokacijo, na katero se vaša pobuda nanaša, nato pa izbrali enega od mnogih vsebinskih področij vaše pobude, ter jo opisali.

Po želji lahko vnesete še svoje kontaktne podatke, da lahko odgovorni po potrebi z vami neposredno stopijo v stik, odgovor na vašo pobudo ali vprašanje pa bo v vsakem primeru objavljen na tem istem portalu, tako da ga boste lahko kadarkoli pogledali, hkrati pa bodo tako vašo pobudo kot odgovor nanjo videli tudi vsi ostali uporabniki.

Celoten projekt je mestno občino stal 32.000 evrov, upajo pa, da bo to k aktivnemu sodelovanju spodbudilo predvsem računalniško bolj pismene. Hkrati odgovorni zagotavljajo, da bodo obstoječi načini oddajanja pobud, po telefonu, e-pošti, navadni pošti in tudi osebno ostali v uporabi.

Povprečno na dan dobijo nekje med 30 in 50 pobud, kar pomeni vsak mesec najmanj 1000 pobud občank in občanov.

Vir: Radio Kaos
[tags]e-uprava, ljubljana[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt