O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Kazahstanski premier: “Ministri morajo pisati bloge”

Kategorija: Azija | Datum objave: Monday, 19. 01. 2009 | Avtor:

Kazahstanski premier Karim Masimov je svojim ministrom ukazal naj pričnejo pisati blog, saj naj bi se tako približali državljanom te nekdanje republike Sovjetske zveze.

“Na vladni spletni strani sem odprl blog,” je dejal Masimov na vladnem sestanku. “Vsem ministrom ukazujem, da pričnejo pisati osebne bloge, kjer bodo lahko državljani objavljali vprašanja, na katera morate odgovoriti,” je dodal Masimov.

Svoj blog je odprl minuli teden, otvoritvena objava pa je že prejela 152 komentarjev, med katerimi so bile tudi pritožbe nad kakovostjo vode iz vodovoda v nekaterih vaseh v državi. Kabinetu je premier nemudoma odredil preiskavo na podlagi pritožbe.

Internetni dostop ima po uradnih podatkih samo 14-odstotkov prebivalcev te stepske države, ki šteje 16-milijonov ljudi. Mnogi uporabniki se pritožujejo nad vedno višjo stopnjo spletne cenzure, domači mediji pa le redko kritizirajo državno politiko.

Kazahstan, ki je bil s strani zahodnih organizacij že opozorjen zaradi pomanjkanje svobode tiska, je zagotovil, da bo pospešil uvajanje liberalnih reform. Kazahstan bo namreč leta 2010 prevzel vodenje Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (OSCE).

Vir: SiOL
[tags]dostop, blog, vlada[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt