O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Facebook: Več kot 200 milijonov uporabnikov, priljubljen tudi med starejšimi uporabniki

Kategorija: Amerika, Azija, EU, Ostali svet, Slovenija | Datum objave: Monday, 20. 04. 2009 | Avtor:

Spletna socialna mreža Facebook, ki je bila ustanovljena pred petimi leti, je sredi preteklega tedna registrirala že svojega 200-milijontega uporabnika, za več kot dvesto odstotkov pa je poskočila raba med starejšimi (+55 let) uporabniki.

Mark Zuckerberg, ki je ustvaril Facebook še z dvema sostanovalcema na Univerzi Harvard, je ta pomemben mejnik v razvoju socialne mreže obeležil z objavo na uradnem Facebookovem blogu. Zuckerberg, Dustin Moscovitz, Chris Hughes in Eduardo Saverin so Facebook zagnali februarja 2004 kot platformo za povezovanje z ostalimi študenti na Harvardu. Kmalu pa se je začela širiti in nato zajela ves svet.

Mlajšim uporabnikom socialnih mrež Facebook, Twitter in MySpace se v velikem številu pridružujejo tudi starejši uporabniki. Velika večina je namreč ugotovila, da prek Facebooka lahko vzdržuje stik z družinskimi člani, ki živijo v drugih državah po svetu, otroci in vnuki.

Trend starejših uporabnikov na socialnih mrežah raste počasi. Raziskava je namreč pokazala, da socialne mreže uporablja le sedem odstotkov uporabnikov, starejši od 65 let. Vendar pa priljubljenost Facebooka narašča med ženskami, starejšimi od 55 let. Socialno mrežo trenutno uporablja 1,5 milijona uporabnic, starejših od 55 let, kar je kar 550 odstotkov več kot pred šestimi meseci.

Facebook trenutno uporablja 200 milijonov uporabnikov, kar 70 odstotkov pa jih ne prihaja iz Združenih držav Amerike. “Dosegli smo mejo, ko je ljudem prekipelo poslušati pogovore o Facebooku in so se odločili, da si bodo fenomen ogledali in preizkusili sami,” je dejal profesor na univerzi Stanford, BJ Fogg.

Vir: Dnevnik #1, Dnevnik #2
[tags]facebook, dostop, omrežja[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt