O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Jordanska kraljica Rania uporablja Twitter

Kategorija: Azija | Datum objave: Monday, 11. 05. 2009 | Avtor:

Jordanska kraljica Rania, ki slovi po svojih naprednih idejah, je ob nedavnem obisku poglavarja rimokatoliške cerkve v njeni državi začela uporabljati spletno storitev Twitter. Uporabniki so navdušeni, v samo nekaj dnevih si je kraljica pridobila več tisoč spremljevalcev.

Kraljica Rania je lansko leto začela uporabljati portal YouTube, s katerim skuša razbiti stereotipe o arabskih narodih, Twitter pa je začela uporabljati ob papeževem obisku. Analitiki so potezo že ocenili za zelo pozitivno, mediji pa so z navdušenjem poročali o njenem “javljanju s terena” med papeževim obiskom.

Vsebine, ki se pojavljajo na njenem Twitter računu pa niso povezane samo z uradnim delom njenega življenja, temveč kraljica piše tudi o svojem zasebnem življenju in dogajanju izven dvora.

Rania je tako prva kronana glava na svetu, ki se je odločila uporabljali to storitev, medtem ko so iz kraljevega dvora Velike Britanije sporočili, da o uporabi Twitterja še razmišljajo. “Če se bomo odločili za uporabo, bomo objavljanje zapisov najverjetneje prepustili pisarni za odnose z javnostjo, kraljica pa storitve ne bo osebno uporabljala,” so še pojasnili predstavniki kraljice Elizabethe II.

Vir: Sunday Express, Telegraph India
[tags]dostop, twitter, jordan[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt