O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Velika Britanija: Policija se utaplja v posnetkih nadzornih videokamer

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 18. 05. 2009 | Avtor:

Britansko združenje policistov je izdalo javno opozorilo, da se policija utaplja v posnetkih nadzornih videokamer in da količina podatkov negativno vpliva na uspešnost dela britanskih policistov.

Ian Readhead, vodja urada ACPO, ki se ukvarja s policijskimi kartotekami in nadzorom, je pojasnil, da “policjia trenutno ni sposobna slediti problematičnim posameznikom, saj je podatkov, ki prihajajo iz videokamer enostavno preveč.”

Britanska policija sicer ima sistem, ki slike registrskih tablic avtomobilov avtomatično spreminja v podatke, ki jih je sistem zmožen obdelovati, vseeno pa je po mnenju Readheada teh podatkov preveč za učinkovito obravnavo.

V Veliki Britaniji je trenutno nameščenih blizu štiri milijone nadzornih videokamer, po mnenju opozicije pa je to orodje nekoristno, saj policija nima moči za obdelavo vseh podatkov. “V boju proti kriminalu je uporaba snemalnih naprav vsepovprek zelo problematična in ne prinaša uspehov,” je poudaril predstavnik opozicije, Dominic Grieve.

Vseeno vlada zatrjuje, da so ljudje s sistemom zadovoljni. Michael Wills s pravosodnega ministrstva je pojasnil, da “ljudje zahtevajo nadzor. Živimo v zelo hitro spreminjajočih se časih, tehnologija pa je gonilo spremembe,” je pojasnil Wills, ki je zagotovil, “da vsesplošni nadzor nikakor ni v interesu vlade.”

[tags]velika britanija, nadzor[/tags]
Vir: CNet


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt