O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Iranska vlada je pred predsedniškimi volitvami blokirala dostop do Facebooka

Kategorija: Azija | Datum objave: Monday, 25. 05. 2009 | Avtor:

Iranska vlada je pred junijskimi predsedniškimi volitvami blokirala dostop do socialne internetne mreže Facebook. Iranska tiskovna agencija ILNA namiguje, da je vzrok za to preprečitev uporabe mreže za kampanjo reformističnega kandidata Mira Hosseina Mousavija.

“Dostop do strani Facebook je bil prepovedan nekaj dni pred predsedniškimi volitvami,“ poroča iranska tiskovna agencija. Dodali so, da najverjetneje zato, ker naj bi podporniki Mira Hosseina Mousavija stran uporabljali za razširjanje kandidatovega položaja. Po poročanju CNN-a naj bi ob vstopu na stran uporabnikom pisalo “Dostop do strani ni možen“.

Mir Hossein Mousavi, nekdanji premier, na volitvah 12. junija predstavlja enega glavnih nasprotnikov trenutnega predsednika Mahmouda Ahmadinejada. Mousavi ima na Facebooku kar pet tisoč podpornikov.

Predstavniki Facebooka, ki ima po svetu kar 175 milijonov uporabnikov, so že izrazili razočaranje o prepovedi “v času, ko se volivci obračajo na internet, da bi dobili podatke o kandidatih“. Iranske oblasti novice še niso komentirale.

Vir: Dnevnik
[tags]dostop, facebook, volitve, kampanja[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt