O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Državna sekretarka želi med mladimi povečati volilno udeležbo z video navodili

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 3. 09. 2007 | Avtor:

video.JPGDržavna sekretarka države Connecticut Susan Bysiewicz se je odločila, da bo mlade izobrazila in jim pomagala. Na spletni strani svojega urada in na YouTube-u je objavila video, v katerem razloži uporabo novih volilnih avtomatov na dotik.

“Danes je težko doseči predvsem mlade volivce. najlažje je mlade zdramiti z uporabo njihove tehnologije,” je razložila Bysiewiczova. “Moji najstniški otroci so mi dali idejo, naj posnamem video, ki si ga bodo mladi lahko naložili na svoj računalnik ali iPod in si ga ogledali kadarkoli in kjerkoli,” je izvor ideje pojasnila državna sekretarka.

Video posnetki so dolgi 90 sekund, posneti pa so v angleškem in španskem jeziku. Bysiewiczova poziva mlade, naj video posredujejo prijateljem preko Facebook-a ali katere druge spletne skupnosti. Sekretarka bo video poslala preko elektronskih sporočil tudi vsem volilnim registrom po državi.

“Pozdravljamo trud sekretarke, da bi povečala volilno udeležno mladih. Zadnji rezultati volilnih udeležb v državi Connecticut in po vseh Združenih državah kažejo, da se je volilna udeležba mladih povečala, kar kaže na to, da si mladi želijo participirati v političnih procesih,” je dejala Heather Smith, direktorica organizacije Rock the Vote, ki se ukvarja s dvigovanjem volilne udeležbe.

Trud sekretarke pa pozdravljajo tudi v podmladkih obeh velikih strank. “Pozdravljamo vsako sredstvo, ki bo povečalo volilno udeležbo mladih. Upajmo, da bodo videi pomagali mladim, ki se bodo udeležili naslednjih volitev,” je dejal Jason Perillo, predsednik republikanske stranke mladih.

“Mladi volivci lahko ključno vplivajo na izzid volitev danes. Pomisliti pa moramo tudi, da bodo ti mladi čez 15 do 20 let krojili izide volitev, tako da se delo na mladih izplača tudi na dolgi rok,” so dejali tudi v poročilu z univerze George Washington.

Vir: Govtech.com


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt