O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Google Ron Paul!

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 10. 09. 2007 | Avtor:

ron.jpgOgromni napis Google Ron Paul, ki ga je eden izmed privržencev predsedniškega kandidata republikancev nastavil na streho neke stavbe v New Yorku, so lahko videli tudi iz letala, ki je preletelo omenjeno stavbo. Ogromno število ljudi uporablja splet pri podpori kandidata, ki mu tradicionalni mediji ne posvečajo ne veliko časa, ne prostora.

Ron Paul ima privržence pri republikancih, ki so ugotovili, da je Bush zavozil tako vojno v Iraku kot razporejanje vladnega proračuna. Število privržencev Paulu izredno hitro narašča, največ privržencev pa je pridobil prav preko spleta. Ker je Paul nekonvencionalen republikanec, ima podporo tako pri mladih republikancih kot tudi pri nekaterih, ki drugače svoj glas posvetijo levici.

Najprej so se privrženci začeli zbirati na spletnem mestu MeetUp.com, ki ga je v svojih začetkih spletne kampanje izredno uspešno in tudi prvi med vsemi, uporabil Howard Dean leta 2004. MeetUp je spletno mesto, ki vsem z istimi težnjami in interesi omogoča srečanja. Tam se podporniki družijo, izražajo mnenja in skupaj načrtujejo podporo predsedniškemu kandidatu. Leta 2004 je Howard Dean kot prvi kandidat na tak način prišel v stik z ogromnim številom volivcem, kar je takrat njegovo ekipo in njega samega izredno presenetilo. Tako srečevanje pa se je seveda ohranilo do današnjega dne. Na MeetUp-u se je tako zbralo že več kot 30 000 Paulovih podpornikov, ki so imeli že več kot 700 srečanj po vseh Združenih državah Amerike.

Paul dobiva izredno veliko podporo tudi pri blogerjih, ki novice o njem in o vseh dogodkih, povezanih s kandidaturo, pridobivajo kar na spletu. Splet uporabljajo tudi za iskanje novih podpornikov. Neka skupina podpornikov je celo oblikovala svoj logo, ki predstavlja podporo kandidatu.

“Izredno smo bili presenečeni, ko smo ugotovili, kakšno podporo ima Paul na spletu,” je dejal Paulov tiskovni predstavnik Jesse Benton.

Vir: Abc news


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt