O portalu    Avtorji    Kontakt


 

ZDA: Politiki tvitajo predvsem za samopromocijo

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 21. 09. 2009 | Avtor:

Raziskava univerze v Marylandu je pokazala, da ameriški politiki spletno storitev Twitter uporabljajo predvsem za samopromocijo in da je vsebina ponavadi brezpredmetna in dolgočasna. Preverili smo tudi, koliko slovenskih politikov uporablja to storitev.

V ameriškem kongresu Twitter uporablja 169 predstavnikov, kar je slaba polovica vseh članov kongresa (435). Raziskovalci so analizirali več kot šest tisoč sporočil, ki so jih predstavniki objavili, rezultati pa niso presenetljivi. “Ugotovili smo, da je večino objav vezanih na povezave do sporočil za javnost in vsebin, ki so objavljene drugje na spletu,” pojasnjuje Jennifer Golbeck, vodja raziskave, “medtem ko je bilo vsebinsko bolj zanimivih objav zelo malo.”

Raziskovalec Justin Grimes ocenjuje, “da so politiki Twitter podcenili zaradi kratkosti sporočil. 140 znakov je zelo malo in v primerjavi z elektronsko pošto politiki pri Twitterju sploh ne razmišljajo, temveč vsebine objavljajo brez kakršnegakoli premisleka in cilja komuniciranja.”

V Sloveniji se je med vidnejšimi politiki Twitter prijel v omejenem obsegu. V vladi Twitter uporabljata minister za pravosodje Aleš Zalar in ministrica za notranje zadeve, Katarina Kresal, med ostalimi političnimi osebnostmi v državi pa sta na Twitterju prisotna še evropska poslanca, Alojz Peterle in Zofija Mazej Kukovič.

Vir: Washington Post


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt