O portalu    Avtorji    Kontakt


 

EU: Ministri in ministrice za boljšo elektronsko upravo

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 23. 11. 2009 | Avtor:

Na peti ministrstvi konferenci za elektronsko upravo na Švedskem so ministri in ministrice podpisali izjavo o razvoju bolj dostopne, interaktivne in prilagodljive elektronske uprave v državah članicah evropske unije. Evropska komisija je izjavo že pozdravila kot pomemben korak v razvojnem procesu.

“Podpis izjave nakazuje smernice razvoja,” je po podpisu pojasnil Siim Kallas, podpredsednik evropske komisije, “saj je zelo pomembno, da z elektronsko upravo olajšamo življenja uporabnikom in državljanom.”

Evropska komisija bo akcijski načrt za smernice razvoja elektronske uprave razkrila v drugi polovici prihodnjega leta, v njem pa bodo zapisani konkretni napotki za izboljšanje uporabniške izkušnje in dviga odstotka uporabnikov e-upravnih storitev.

Sodeč po rezultatih raziskave, ki jo je naročila evropska komisija, se je v dveh letih število upravnih postopkov, ki jih lahko uporabniki opravijo preko spleta iz devetinpetdeset odstotkov dvignilo na enainsedemdeset odstotkov, med državami z največjim številom postopkov pa je tudi Slovenija, ki ji družbo delajo Avstrija, Malta, Portugalska, Švedska in Velika Britanija.

Vir: Silicon Republic


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt