O portalu    Avtorji    Kontakt


 

ZDA: Obama se je odzval na vprašanja kubanske blogerke

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 23. 11. 2009 | Avtor:

Ameriški predsednik Barack Obama se je odzval na vprašanja kubanske blogerke in kubanske oblasti pozval, naj spoštujejo svobodo govora. S tem pa je še prilil olja na ogenj, saj se Kubanci vedno bolj ozirajo na blogerje, ki javno kritizirajo režim bratov Castro na Kubi.

“Če bodo kubanske oblasti želele bolj normalne odnose z nami, se bodo morale zato potruditi tudi same,” je izjavil Barack Obama, ki je ta teden odgovarjal na vprašanja kubanske blogerke, Yoani Sanchez, ki je ena vidnejših kritikov kubanskih oblasti.

Sanchezova je na svojem blogu, Generacija Y, ameriškemu predsedniku postavila več vprašanj o njegovem odnosu do Kube, hkrati pa je njen blog eden glavnih kanalov kubanskih političnih disidentov, ki po spletu javno kritizirajo življenje na otoku. Obama je v svojih odgovorih okrcal kubanske oblasti, ki Sanchezovi prepovedujejo izhod iz države, hkrati pa pozval k spoštovanju svobode govora.

Čeprav se je Obama zavzel za bolj odprto Kubo, pa kritiki ocenjujejo, da odgovarjanje na blogerska vprašanja ne pomeni začetka sprememb ameriške politike proti Kubi. tudi Obama je na vprašanje o ameriškem embargu pojasnil, da “le-tega ne bomo odpravili, dokler se na Kubi ne bo spremenil politični režim.”

Vir: Associated Press


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt