O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Vprašaj s klicajem: Obrambna ministrica Ljubica Jelušič odgovorila na vaša vprašanja

Kategorija: Slovenija | Datum objave: Friday, 4. 12. 2009 | Avtor:

Z objavo odgovorov ministrice za obrambo Ljubice Jelušić se bo končal drugi krog projekta Vprašaj s klicajem, znotraj katerega omogočamo neposredno komunikacijo javnosti s člani aktualne vlade. S projektom bomo nadaljevali februarja prihodnje leto.

Za obrambno ministrico devet vprašanj

Vprašaj s klicajem: Ljubica Jelušič from Domen Savič on Vimeo.

Tokrat so uporabniki zastavili devet vprašanj, ministrica pa bo odgovorila na naslednje tri:

  • “Sporni razpis za spletno oglaševanje ste umaknili z izgovorom, da ste uvideli, da boste imeli dovolj vojakov. Kako to, da ste nekaj dni nazaj, ko ste razpis dali v objavo, tega niste vedeli, 10 dni kasneje pa ste naenkrat spoznali, da vas je dovolj?”
  • “Pozdravljeni! Zanima me, kako bo Slovenska vojska v bodoče sodelovala v misiji ISAF. Bomo povečali št. pripadnikov, bomo sodelovali tudi v bojih? Kakšen je vaš komentar glede poročanja 24ur, da voj. analitiki naše vojake označujejo za strahopetce?”
  • “Zanima me, če bi podprli neko skupno novo obrambno zavezništvo vseh držav članic EU mimo, ali znotraj NATO pakta. Mar glede na povezovanje držav članic ne potrebujemo tudi močne skupne vojaške organizacije, ki bo branila naše interese?”

Spletno mesto je v času zbiranja vprašanj za obrambno ministrico obiskalo skoraj dva tisoč petsto obiskovalcev, ministrici pa so zastavili devet vprašanj oziroma štiriinsedemdeset glasov. Na voljo je celotno poročilo (.pdf, 66 kB).

V pogovoru z ministri dosedaj sodelovalo več kot dvajset tisoč uporabnikov

Od februarja letos je spletno mesto Vprašaj s klicajem obiskalo več kot dvajset tisoč uporabnikov, ki so ministricam in ministrom skupno zastavili 176 vprašanj. Odgovore si lahko ogledate na posebni strani.


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt