O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Avstralija: Vladni uradniki naj čimbolje izkoristijo spletna omrežja

Kategorija: Ostali svet | Datum objave: Monday, 14. 12. 2009 | Avtor:

Za razliko od primerov po svetu, kjer vlade svojim uslužbencem omejujejo ali celo prepovedujejo rabo spletnih omrežji, so se avstralske oblasti odločila za drugačen korak. V sklopu ukrepov za bolj prijazno javno upravo rabo socialnih omrežji namreč spodbujajo.

Avtorji v poročilu Engage: Getting on with Government 2.0 opozarjanjo na možnost odprtega spleta in sodelovanja na podlagi spletnih tehnologij, tako med vladnimi uradi in agencijami, kot tudi med vladnimi uradniki in javnostjo.

Uradniki naj spletna omrežja, kot sta Facebook in Twitter, uporabljajo za zmanjševanja razkoraka med javno upravo in javnostjo, se glasi eno izmed priporočil analize stanja avstalske javne uprave, ki se ukvarja z izboljšavami na tem področju. “Koristi takega sodelovanja se bodo poznale na obeh straneh,” so še zapisali avtorji.

Kritiki ocenjujejo, da je priporočilo dobro, a da je realno stanje drugačno. “Od uradnikov ni pričakovati, da bodo sedaj planili po spletnih omrežjih,” trdijo, “saj večina dostopa do omrežji nima oziroma na njih nimajo izdelanih profilov.”

Vir: AFP


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt