O portalu    Avtorji    Kontakt


 

V Veliki Britaniji z internetnim političnim kanalom za mlade

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 15. 10. 2007 | Avtor:

378782_76408954.jpgV Veliki Britaniji so nedavno lansirali prvi politični televizijski kanal na spletu in sicer znotraj parlamenta. Mladi bodo namreč pripravljali oddaje za mlade in s tem širili izobraževanje in povečali politično partiicipacijo.

Inovativni kanal namerava občinstvo iskati predvsem med mladimi, nuditi pa želi predvsem sveže novice iz politične sfere v Veliki Britaniji. Oddaje, ki bodo na sporedu bodo snemali v prostorih britanskega parlamenta. Mladi novinarji bodo intervjujali mlade, poslance parlamenta in visoke politične figure. Prvo oddajo so tako začeli z intervjujem ministrice za volitve Bridget Prentice.

Oddaje, ki jih bodo predvajali, so vidne na spletni strani z izredno očitnim imenom, Catch21. Mladi reporterji so sicer študentje politologije na univerzi Hull, s projektom pa so začeli v želji za povečanje politične participacije ter zavedanje o aktualni politični situaciji.

Na spletnem mestu Catch21 pa so postavili tudi blog, kjer se bo v prihodnje razvila debata o vprašanjih, ki se jih bodo dotikali v video prispevkih.

Alan Johnson, minister s področja zdravstva, je navdušeno dejal:”Zdi se mi čudovito, da je parlament prisluhnil ideji internetne televizije za mlade ljudi.”

Michael Hepburn, direktor podjetja Dod, je dejal: “Naše podjetje je ponosno, da lahko podpira projekt Catch21. Podpiramo angažiranje mladih v politično sfero. Do naslednjih splošnih volitev se moramo potruditi in v politiko vpeljati čim več mladih. Prepričan sem, da bomo s tem projektom uspešni.”

V nadaljevanju si oglejte kratek posnetek debate o volilni pravici; ali naj bi mladi lahko dobili volilno pravico že pri 16.letih.

Vir: eGov Monitor


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt