O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Načrt D – Debata Evrope

Kategorija: EU | Datum objave: Tuesday, 28. 03. 2006 | Avtor:

Na obisku v Sloveniji je podpredsednica Evropske komisije, Margot Wallström, govorila o načrtu D (dialog, demokracija, debata). Stvari se premikajo naprej…


Spletna stran “Debata Evrope” uresničuje načrt D. Večjezikovna stran (tudi v slovenščini) ponuja možnost razpravljanja o prihodnosti Evrope. Evropski debatni forum, srce strani, omogoča participacijo aktivnih državljanov, objavljanje mnenj in diskusijo. Svetujemo vam, da si poleg slovenske ogledate še angleško različico foruma, saj predvidevamo, da bo ravno tam največ prispevkov.

Forumi so razdeljeni na tri glavne skupine. “Evropski ekonomski in socialni razvoj”, “Dojemanje Evrope in nalog Unije” ter “Meje Evrope in njena vloga v svetu”, znotraj katerih se odvija diskusija, prav tako pa je vsaka od glavnih skupin predstavljena z določenimi relevantnimi dokumenti.

Na spletni strani najdemo tudi pomembne dokumente in nekatere prevode v slovenščino ter povezave do lokalno-državnih razprav o prihodnosti Evropske unije.

Komentar E-demokracija: Zares hvalevredna poteza Evropske komisije, ki sledi načrtom, zastavljenim v Načrtu D. Sedaj je vse odvisno od državljanov, da izkoristijo ter uporabijo dane možnosti ter se angažirajo v pogovoru o skupni prihodnosti.


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt