O portalu    Avtorji    Kontakt


 

ZDA: Obama spodbuja širokopasovni dostop do spleta

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 21. 12. 2009 | Avtor:

Obama je prejšnji četrtek razgrnil načrte, po katerih naj bi v prihodnjih dveh mesecih namenil dve milijardi ameriških dolarjev za spodbujanje izgradnje mreže širokopasovnega dostopa do spleta.

Ameriški podpredsednik Joe Biden je pojasnil podrobnosti načrta. “Širokopasovni dostop pomeni večje hitrosti in večjo zanesljivost komunikacij v ruralnih delih Združenih držav, hkrati pa je dober tudi za ekonomijo,” je izjavil ob sprostitvi 183 milijonov dolarjev vredne investicije v sedemnajstih ameriških zveznih državah.

Po zadnjih statistikah imata širokopasovni dostop do spleta dve tretjini Američanov, medtem ko ga slaba tretjina ne uporablja, štirje odstotki ameriških državljanov pa širokopasovnega dostopa zaradi različnih ovir ne more uporabljati.

Cilj projekta je vzpostaviti čimvečje število povezav na glavne žile dostopa do spleta v ZDA, predsednik zvezne komisije za komunikacije (FCC), Julius Genachowski, pa je poudaril ekonomske prednosti in razvojne možnosti, ki se bodo odprle z vzpostavitvijo omrežja. “Širokopasovni dostop je ključ do ekonomske blaginje, tehnološki sektor pa je eden redkih, ki v teh kriznih časih cveti,” je ocenil Genachowski.

Vir: Reuters


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt