O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Katastrofa na Haitiju je razmahnila mobilno darovanje denarja

Kategorija: Ostali svet | Datum objave: Monday, 18. 01. 2010 | Avtor:

Katastrofalni potres v državi Haiti je na področju darovanja finančne pomoči s pomočjo mobilnega telefona podrl vse dosedanje rekorde takšen način zbiranja denarja.

V odziv novici o katastrofalnem potresu v državi Haiti, v katerem je po zadnjih podatkih umrlo več kot sto petdeset tisoč ljudi, so ljudje po celem svetu v znak podpore in pomoči s svojih mobilnih telefonov pošiljali manjše zneske denarja.

Predstavništvo dobrodelne organizacije Rdeči križ, ki je koordiniralo zbiranje denarja, pa je izjavilo, da so uporabniki z mikrodonacijami presegli vse dosedanje akcije zbiranja denarja na tak način, saj so dosedaj zbrali že več kot osem milijonov ameriških dolarjev. Prejšnji rekord je znašal malo manj kot dvesto tisoč ameriških dolarjev.

Strokovnjaki pojasnjujejo, da je doniranje z mobilnimi telefoni najbolj enostaven, varen in hiter način zbiranja donacij. “Uporabniki imajo mobilne telefone vedno pri roki, s tem pa se zmanjša čas od prvega impulza o donaciji do opravljene donacije,” pojasnuje Tony Aiello, vodja organizacije MGive, ki je vzpostavilo platformo za mobilne donacije.

Vir: CNet, NY Times


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt