O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Politika portala E-demokracija.si

Kategorija: Blog | Datum objave: Sunday, 2. 04. 2006 | Avtor:

Spletni portal E-demokracija.si je neprofiten in strankarsko nevtralen.

Novice, ki jih objavljamo na tem portalu, so novice, ki se tičejo e-demokracije. Kot je razvidno iz kategorij, je spekter širok in zavzema novice iz sveta, iz Slovenije, dotikamo se tudi informacijske tehnologije. Vse novice in prispevki pa imajo dodan tudi teoretičen premislek (vkolikor že sam prispevek ni komentatorske vrste).

V prvi vrsti je portal namenjen izobraževanju. Ljudem skušamo približati informacijsko tehnologijo in fenomen e-demokracije ter jih s primeri iz tujine in Slovenije navdušiti nad to podporo predstavniški demokraciji. Ljudem, ki so zainteresirani za politiko in želijo imeti besedo v oblikovanju politik in pravil, ki se tičejo njihovega vsakdana, skušamo pokazati, kako lahko to storijo.

Ker so se v pogovorih z lastnikom portala Libertarec, Tomažem Štihom, pojavila namigovanja, da je portal E-demokracija.si politično levičarsko opredeljen, naj na tem mestu taka namigovanja ovržemo, saj skušamo samo prikazati karseda celostno sliko razvoja e-demokratičnega odločanja na globalni ravni. Tomaž svoja opažanja utemeljuje s tem, da smo na portalu govorili o Danski javni upravi, da smo objavili kratek komentar univ. dipl. umetnostne zgodovinarke in članice Liberalne Demokracije Slovenije, Majde Širca o spletnih dnevnikih in da smo objavili vest, da bo Tony Blair, vodja laburistične stranke v Veliki Britaniji z volilci komuniciral preko spleta.

Novice, ki jih objavljamo na portalu E-demokracija.si dobimo v večini primerov od preverjenih spletnih novičarskih strani. Novice izbiramo po klasičnih novičarskih faktorjih. Z veseljem bomo poročali o spletnih dnevnikih drugih strank, ko se bodo zanj stranke dejansko odločile. Ko se bo slovenska javna uprava odločila za podoben korak kot se je danska, se bomo o tem razpisali tudi na našem portalu. In ko se bo Silvio Berlusconi odločil klepetati z volilci v Italiji, bomo novico o tem zagotovo objavili tudi na našem portalu.

Bralce portala hkrati pozivamo, da nam preko komentarjev ali elektronske pošte posredujejo novice, ki se jim zdijo zanimive, pa smo jih mi spregledali. Tako bo portal E-demokracija.si še boljši in vsestranski.

Uredništvo portala E-demokracija.si
zanj
Barbara Kvas, glavna urednica


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt