O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Velika Britanija: Vlada bo vsem šolarjem doma zagotovila dostop do spleta in opremo

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 1. 02. 2010 | Avtor:

V največjem britanskem vladnem projektu iz področja zmanjševanja digitalnega razkoraka dosedaj bodo vsem šolajočim se otrokom Velike Britanije v njihovih domovih omogočili dostop do spleta, priskrbeli pa tudi vso potrebno opremo za brskanje po spletu.

Načrt “Home Access” cilja na zmanjševanje digitalnega razkoraka, ki je posledica socialnim razlikam v državi. Načrtovani proračun je slabih 350 milijonov evrov, z njim pa bodo skušali na splet pomagati blizu 270,000 družinam do marca naslednje leto. V projekt so namreč vključene vse socialno šibkejše družine, ki imajo otroke stare od 7 do 14 let, paket pa vsebuje računalnik, leto dni brezplačnega dostopa in programsko opremo, ki bo otrokom približala svet računalništva.

Rezultati lanskoletnega pilotskega projekta v okrajih Oldham in Suffolk so bili zelo spodbudni, programska oprema pa vključuje tudi pripomočke za invalide.

Ian Litterick, ustanovitelj podjetja iansyst, ki se ukvarja s tehnologijo za izobraževanje, je pojasnil, da je načrt dober. “Seveda bo velik izziv proizvesti tako veliko število programskih paketov, ki bodo hkrati prilagojenim otrokom s posebnimi potrebami, vseeno pa menim, da se stvari razvijajo v pravo smer,” meni.

Mick Thomas, direktor projekta pri vladni agenciji Becta, je pojasnil, da bo poleg očitnih prednosti s tem projektom v javnost stopilo zavedanje o prilagojeni tehnologiji za posebne potrebe. “Paket vključuje programsko opremo, s pomočjo katere bomo rešili veliko različnih hib, kar vidim kot izredno priložnost.”

Vir: E-access bulletin


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt