O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Vprašaj s klicajem: Zastavite vprašanje ministru za šolstvo, Igorju Lukšiču

Kategorija: Slovenija | Datum objave: Monday, 1. 02. 2010 | Avtor:

Po božično-novoletnemu premoru smo prvega februarja ponovno zagnali projekt Vprašaj s klicajem, v sklopu katerega omogočamo neposredno komunikacijo s člani aktualne slovenske vlade. Februarja bomo zbirali in izbirali vprašanja za šolskega ministra, Igorja Lukšiča.

Projekt “Vprašaj s klicajem” poteka že od lanskega februarja, ko je kot prva nastopila ministrica za notranje zadeve, Katarina Kresal. Do novembra 2009 so se zvrstili še minister za promet, Patrick Vlačič, minister za finance, Franc Križanič, minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, Gregor Golobič, minister za pravosodje Aleš Zalar, ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs in ministrica za obrambo, Ljubica Jelušič. Vsi odgovori so zbrani na podstrani portala “Odgovori vlade”.

V projekt se je lansko leto aktivno vključilo štiristo štiriintrideset posameznikov, ki so sodelovali v zastavljanju vprašanj oziroma glasovanju za vprašanja, spletno mesto pa si je ogledalo blizu petindvajset tisoč uporabnikov.

Vprašanja za šolskega ministra bomo kot ponavadi zbirali tri tedne (se pravi do 22.2.2010), potem pa bo imel minister teden dni časa za odgovor. Predstavnica njegovega kabineta je že pojasnila, da bo minister na vprašanja odgovarjal v obliki videoposnetka, vprašanja pa lahko zastavite na podstrani “Vprašaj s klicajem”.

Hkrati vas lepo vabimo v Kiberpipo, kjer bomo v torek, 2.2.2010 ob 19h v okviru Pipinih odprtih terminov izvedli predavanje “Vprašaj s klicajem +1”, v njem pa podrobneje pojasnili prvo leto delovanja projekta, predstavili pridobljene izkušnje in ponudili vpogled v ozadje projekta.


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt