O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Britanska vlada: “Splet ni divji zahod!”

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 5. 11. 2007 | Avtor:

782017_mobility.jpgOdbor za znanost in tehnologijo v zbornici lordov je razočaran nad odzivom britanske vlade, ki meni, da splet predstavlja urejeno okolje in da ni razloga za ukrepanja na področju elektronske kriminalitete.

Predstavnik zbornice, Errollski grof, je izjavil, da je vladna reakcija veliko razočaranje. “Dejstvo, da vlada splet obravnava kot divji zahod, kjer se konflikti rešujejo na nivoju posameznikov, hkrati pa so uporabniki prepuščeni samim sebi, je zelo zaskrbljujoče,” meni grof.

Člani zbornice so vlado namreč pozvali, naj vloži več sredstev v oddelek, namenjen spletni kriminaliteti, predlagali pa so tudi ustanovitev osrednje varnostne agencije, ki bi pomagala pri spletnem varovanju bank in ostalih gospodarskih subjektov, ki se pri svojem poslovanju zanašajo na splet.

Vlada je v sporočilu za javnost skrbi zbornice ovrgla. “Menimo, da ljudje niso izgubili zaupanja v spletno poslovanje in da ni razloga za poseganje na področje varnosti na spletu,” so zapisali. “Vsako leto se trgovanje preko spleta poveča za več deset odstotkov, kar kaže na visoko stopnjo zaupanja med uporabniki,” še piše v sporočilu.

Vir: BBC


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt