O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Lokalni svet je za obveščanje začel uporabljati kratka sms sporočila

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 5. 11. 2007 | Avtor:

781187_7_messages_recieved.jpgLokalni svet v okrožju Babergh v Suffolku v Angliji je za obveščanje začel uporabljati sms tehnologijo. Spremembo so prebivalci z navdušenjem sprejeli, močno pa je svet oklestil tudi stroške pošiljanja, saj so sporočila nadomestila navadno pošto.

Z uporabo strežnika za pošiljanje kratkih sporočil svetniki izvajajo različna sporočanja, s kratkimi sporočili opominjajo na plačilo davka, sporočajo termine za različne inšpekcijske preglede, prav tako pa preko kratkihž sporočil novinarjem sporočajo volilne rezultate.

S sveta so sporočili, da tehnologija ni le poenostavila komuniciranje s prebivalci, ampak so opazni tudi prihranki na času in denarju. ” Opazili smo, da se z uporabo kratkih sporočil močno zmanjša število delovnih ur, ki jih naši uradniki porabijo za pošiljanje obvestil in opozoril. Velik prihranek je tudi pri denarju: znamka nas stane 24p, sms sporočilo pa le 6p. Pošiljanje kratkih sporočil je učinkovit in modern način komuniciranja,” je dejal Bob Southgate, vodja službe za delo s strankami. “Večina ljudi ima mobilne telefone, ti pa v današnjem svetu predstavljajo pomembno komunikacijsko orodje. Čeprav smo obdržali tudi stari način komunikacije, želimo z novim doseči še več prebivalcev našega okrožja,” je še dodal Southgate.

S sveta pa so sporočili, da nameravajo kratka sporočila uporabiti še v druge namene. Sms sporočila nameravajo uporabiti tudi pri prijavi vandalizma, kot so grafiti in za sporočanje o zapuščenih vozilih. “Kratka sporočila bodo omogočila ocenitev škode in način posredovanja, še preden bomo šli preveriti stanje škode na teren,” je idejo pojasnil Southgate.

Vir: ePractice.eu


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt