O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Pahor v čevljih Baracka Obame: Vladne uspehe lahko spremljate tudi na spletu

Kategorija: Slovenija | Datum objave: Monday, 8. 03. 2010 | Avtor:

Slovenska vlada je na spletu vzpostavila spletišče Vladni semafor, na katerem lahko uporabniki spremljajo izpolnjevanje glavnih nalog, ki si jih je v tem mandatu zadala njegova ekipa. Podobno komunikacijo ciljev je že uporabil ameriški Barack Obama.

“Slovenska vlada po svojih najboljših močeh regulira probleme s katerimi se soočamo. Politika pa že vse od osamosvojitve boleha za implementacijskim primanjkljajem. Da bi delo opravili hitreje in bolj kakovostno, smo se odločili za semafor sprememb,” je ob predstavitvi svojega semaforja povedal premier Borut Pahor.

“Semafor” je razdeljen na tri področja – podjetništvo in znanje za razvoj, varna prožnost in socialna kohezivnost ter razvojna, prometna in energetska infrastruktura, torej enako kot izhodna strategija. Pahor bo novinarjem enkrat mesečno kazal, kakšni so premiki na njem. “Rumena barva pomeni, da je zadeva v vladni obravnavi, zelena pa, da je zadeva uveljavljena,” je še pojasnil Pahor.

Vlada je tako sprejela tudi časovnico za izvajanje v začetku februarja sprejete slovenske izhodne strategije v obdobju 2010-2013. Gre za dopolnitev izhodne strategije in predstavlja časovnico izvajanja po posameznih zakonih. Časovnica izhaja iz sprejetega normativnega programa dela vlade za letošnje leto in zavez, sprejetih v omenjeni strategiji.

Vir: Finance


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt