O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Britanska vlada ni obupala nad elektronskimi volitvami

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 19. 11. 2007 | Avtor:

674892_photocopy_machine.jpgČeprav ji je volilna komisija uvajanje elektronskih volitev prepovedala, se britanska vlada ne bo vdala tako hitro. Napovedali so namreč nove pilotske preizkuse, s katerimi upajo na vzpostavitev varnega in zanesljivega sistema elektronskega glasovanja.

Čeprav je komisija v svojem poročilu poudarjala nesprejemljiva tveganja, je britanska vlada sicer priznala določene napake v volilnem sistemu, vseeno pa poudarila, da so pri vseh dosedanjih pilotskih preizkusih omogočali naknadno oddajo papirnatega glasu in tako preprečili zlorabo volilnega glasu posameznega volilca.

Komisija je vlado pozvala, naj objavi strategijo modernizacije volilnega sistema, vseeno pa je vlada pojasnila, da je že oktobra lansko leto objavila načrtni razvoj elektronskega glasovanja in da je ta dokument zaenkrat dovoljšna osnova, na kateri bodo gradili in izboljševali elektronsko oddajo glasov.

Vlada je tudi zavrnila mnenje komisije, da je elektronsko štetje glasov že izpopolnjeno in da na tem področju ni mogoče odkrivati novih načinov štetja. Vlada je menila, da je potrebno preizkusiti več različnih načnov štetja in da je potrebno števne stroje preizkusiti na večih tipih volitev.

Vir: The Register
[tags]volitve, velika britanija, e-demokracija[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt