O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Z blogom do oblikovanja razvojne strategije Londona

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 26. 11. 2007 | Avtor:

logo.gifČeprav se je ideja spletne diskusije v vladah že prijela, pa dobivajo ljudje največ možnosti za sodelovanje predvsem v spletnih forumih, ki pa niso tako fleksibilni kot so lahko blogi. Poglejmo si primer blogovskega reševanja vprašanj v angleškem mestu London s spletnim mestom City together.

City together je skupen projekt javnega in zasebnega sektorja, sodelujejo pa tudi različne družbene skupine ter najpomembnejše, politični veljaki v Londonu, ki želijo javnost povprašati o razvojni strategiji mesta London.

Na spletnem mestu je predstavljenih pet različnih tem, v katerih je izpostavljenih nekaj najpomembnejših vprašanj. Na ta vprašanja lahko odgovorijo vsi prebivalci Londona. Administratorji spletnega mesta lahko na komentarje prebivalcev odgovorijo, odprta pa je tudi možnost postavitve nove teme, če bo to potrebno.

Spletno mesta je bazirano na odprtokodnem sistemu. To spletno mesto pa nameravajo uporabiti tudi po zaključku debate o razvojni strategji in s pridom izkoristiti splet še nadalje.

Vir: Delib
[tags]E-konzultacije, blog[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt