O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Predsedniška debata na YouTube velik uspeh za snovalce, porazna za gledalce

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 3. 12. 2007 | Avtor:

cnn.jpgČeprav je televizijska mreža CNN, ki je v sodelovanju s spletnim portalom YouTube organizirala predsedniško debato z republikanskimi kandidati, le-to označila za velik uspeh, se kritiki in gledalci z njimi ne strinjajo, zmotilo pa jih je več stvari.

Med oddajo se je namreč izkazalo, da je eden od izpraševalcev član odbora za homoseksualce in lezbijke senatorke Hillary Rodham Clinton, ter da je Clintonova podtaknila vprašanja za svoje republikanske nasprotnike.

Keith Kerr, upokojeni poročnik, je bil le eden od pet tisočih, ki so v kratkih videoposnetkih, objavljenih na portalu YouTube, izpraševali predsedniške kandidate, vseeno pa je bil eden redkih, ki je bil povabljen na samo debato, kjer je lahko postavljal dodatna vprašanja.

Kritiki so opozorili tudi na nenavaden izbor vprašanj, saj je bilo 35 minut namenjeno vprašanjem o priseljencih, ki po mnenju časopisa LA Times ne predstavljajo teme, s katero bi se identificirala večina Američanov.

Debato je po podatkih mreže CNN gledalo več kot 4.4 milijonov ljudi, kar je po podatkih mreže CNN najbolj gledana debata v zgodovini.

[tags]volitve, youtube[/tags]
Viri: AP, LA Times, BBC News


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt