O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Blogerjev v Sloveniji šestnajst tisoč, bralcev desetkrat več

Kategorija: Slovenija | Datum objave: Monday, 10. 12. 2007 | Avtor:

blogcover1.jpgMed 950 tisoč rednimi uporabniki v starosti 10-74 let obiskuje bloge 120 tisoč Slovencev, lastnega pa ima okoli 16 tisoč oseb. V anketi je sodelovalo 1700 ljudi, točnost ocen pa je zaradi metodologije in visoke stopnje sodelovanja zelo visoka.

Ocena za 120 tisoč obiskovalcev blogov ima sicer interval zaupanja, pri 95% stopnji je to v grobem okoli 20 tisoč uporabnikov v vsako smer, torej je intervalna ocena med 80 in 140 tisoč.

Ocena za število oseb z lastnim blogom je nekoliko manj natančna, 95% interval je med 7 in 24 tisoč.

Ker gre za večjo uradno anketo (n=1700) na osnovi verjetnostnega vzorca, ki je vključevala osebno anketiranje, ima visoko stopnjo sodelovanja in je v skladu z metodologijo Eurostat, je točnost ocen na razmeroma visokem nivoju.

Se pa ocene iz tovrstnih anket pogosto razlikujejo od ocen na osnovi običajnih telefonskih anket ali on-line meritev, ki število uporabnikov interneta in njihove aktivnosti precenjujejo. To še posebej velja zato, ker zgornje ocene vključujejo najširši krog uporabnikov interneta (zadnje 3 mesece) in najširši koncept obiskanosti (Ali ste v zadnjih treh mesecih obiskali…).

  • Mojvideo.com po enem letu delovanja že s 35.000 različnimi posnetki

Slovenska spletna video skupnost Mojvideo.com praznuje prvo obletnico delovanja. Portal po podatkih aplikacij Iprom Ad Server in Google Analytics za nadzor obiskanosti spletnih medijev mesečno obišče že preko 300.000 uporabnikov interneta, ki si vsak mesec ogledajo več kot tri milijone video posnetkov. Mojvideo.com trenutno šteje 35.000 registriranih članov, ki so doslej objavili 38.000 različnih video posnetkov.

Mojvideo.com uporabnikom poleg klasičnega pregledovanja in objavljanja video posnetkov omogoča tudi vse bolj priljubljeno obliko druženja v »spletni skupnosti« (Social Network), ki je prilagojena interesnim skupinam z zanimanjem za različna področja avdio-vizualnega komuniciranja.

Vir: Ris
[tags]blog, slovenia[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt