O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Turški predsednik s tvitom pograjal prepoved dostopa do priljubljenih portalov

Kategorija: Azija | Datum objave: Monday, 14. 06. 2010 | Avtor:

Predsednik Turčije, Abdullah Gul, je s pomočjo Twitterja obsodil prepoved dostopa do portalov Facebook in YouTube, ki so jih turške oblasti začasno prepovedale zaradi objav s otroško pornografijo.

“Tudi mene jezi prepoved dostopa do portalov,” je Gul zapisal v tvitu, ki ga je objavil desetega junija, “in ne zdi se mi prav, da je dostop onemogočen. Posredoval bom pri oblasteh in zahteval, da se pravila prepovedi spremenijo, tako da do takih izpadov ne bo več prihajalo.”

OSCE je januarja v poročilu zapisala, da Turčija onemogoča dostop do približno štiri tisočih spletišč, razlogi pa naj bi bili politične in družbene narave. Dostop do portala YouTube so prvič prepovedali leta 2008, ker naj bi bili tam objavljeni videoposnetki, ki so namigovali, da je Kemal Ataturk, ustanovitelj Turčije, homosekusalec.

Predsednik Turčije sam ne more umakniti prepovedi dostopa, saj ima njegova funkcija pretežno ceremonialno vlogo, dostop do spleta pa je v domeni ministrstva za gospodarstvo in pristojnih organov.

Vir: Reuters


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt