O portalu    Avtorji    Kontakt


 

MTV za poročanje o ameriških predsedniških volitvah 2008 rekrutira mlade

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 24. 12. 2007 | Avtor:

myspacemtv.jpgMTV, del ogromnega medijskega konglomerata Viacom Inc. je rekrutiral 51 mladih ljudi, da bodo po vsej državi pokrivali ameriške predsedniške volitve 2008. Tedenska poročila, ki jih bodo oddajali mladi novinarji, bodo vsebovala kratke video prispevke, bloge in animacije.

Prispevki bodo objavljeni na spletnem naslovu www.think.MTV.com, ki je politično in družbeno orientirana spletna stran, ki jo ureja MTV, pa tudi preko mobilne naprave MTV Mobile, servisa, ki bo začel delovati v kratkem, ter preko spletne strani tiskovnega ponudnika Associated Press (AP), ki na svoji spletni video strani gosti več kot 1800 spletnih strani.

Program je del politične kampanje za politično osveščanje »Choose or Lose« (Izberi ali izgubi), ki je bila ustanovljena pod pokroviteljstvom zasebne novinarske fundacije Johna S. in Jamesa L. Knighta.

Mladi novinarji bodo opremljeni s prenosnimi računalniki, mobilnimi telefoni in video kamerami, njihova naloga pa bo najti politične zgodbe, ki bodo pritegnile predvsem pozornost mladine.

Vir: Dnevnik
[tags]elections, usa, blog[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt