O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Nigerija: Predsedniški kandidati so odkrili spletne mreže

Kategorija: Ostali svet | Datum objave: Monday, 20. 09. 2010 | Avtor:

Iz dežele, ki vsaj na spletu najprej asociira na nigerijske prevare, prihajajo spodbudne novice. Pred januarskimi predsedniškimi volitvami se je namreč aktualni predsednik te afriške države, Goodluck Jonathan, odpravil na to omrežje z namenom, da prehiti tekmece in povede v spletni predvolilni kampanji.
Goodluck Jonathan
, aktualni predsednik Nigerije, je prejšnjo sredo naznanil kandidaturo za predsedniške volitve, to pa je storil s pomočjo omrežja Facebook. S tem je razburil svoje nasprotnike, ki so ga spomnili dogovora, po katerem naj bi se na dva mandata zamenjala katoliški in muslimanski predsednik države.

Predstavniki za stike z javnostjo so pojasnili, da bo daljšo napoved kandidature in predstavitev volilnega programa Jonathan opravil v nedeljo, vseeno pa so se za Facebook odločili, ker želijo stopiti v stik z novim delom volilnega telesa. “Klasična napoved na mestnem trgu je preveč tradicionalna in ljudje takoj začutijo distanco med sabo in kandidatom,” je pojasnil Jonathanov svetovalec, “mi pa smo želeli k zadevi pristopiti bolj ljudsko.”

Čeprav večina od stopetdesetih milijonov Nigerijcev živi z zelo omejenimi dobrinami in manj kot enim evrom na dan, je Nigerija pred kratkim prehitela Južnoafriško republiko kot največji trg mobilnih telefonov, hkrati pa se lahko pohvali z več kot milijon in pol uporabnikov omrežja Facebook.

Vir: Reuters


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt