O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Kitajci svoje frustracije o vladnih ukrepanjih zaradi snega izražajo na spletu

Kategorija: Azija | Datum objave: Monday, 4. 02. 2008 | Avtor:

china.jpgNa Kitajskem se zaradi ogromne količine zapadlega snega soočajo s kaotičnimi razmerami. Kaotične razmere so ljudi razburile, vendar pa kitajska televizija in nacionalni komunistični časopisi kažejo sliko skupne borbe za vrnitev v normalno stanje. Vendarle pa temu ni tako. Oglašajo se posamezniki, ki z akcijo države niso zadovoljni in lahko svojo frustracijo izrazijo le na spletu.

Na spletnih forumih in blogih mladi in predvsem predstavniki srednjega razreda, izražajo dvome o učinkovitosti akcij, ki se jih je lotila kitajska oblast.

Preberimo si nekaj zapisov.

“Danes so na CCTV v novicah pokazali prispevek o katastrofalni zmrzali na jugu, potem pa so takoj preskočili na hvaljenje novinarjev, ki so s tega področja poročali”, je zapisal Feiniao434. “Strinjam se, da novinarjem pri poročanju ni lahko, vendar pa se je potrebno osredotočiti predvsem na ljudi, ki tam živijo!, je dodal Feiniao434.

V svojem prispevku je ti. Semiconductor zapisal, da vremenski napovedi na televiziji CCTV ne verjame več. Televizijo je preimenoval v Goljufati državljane televizija. “Vedno znajo nekaj slabega preobrniti v nekaj dobrega”, je še zapisal Semiconductor.

Oglasili pa so se tudi tisti, ki so bili v snežnih nevihtah najbolj prizadeti. Sanllyzhao iz Bijie, ki leži v revni provinci Guizhou, na jugu države je opisal prave razmere. Napisal je, da so brez vode in elektrike že dva tedna in da jih oblast ignorira in ne priskoči na pomoč.

Vlada pa pravi, da v kaotičnih razmerah, v kateri je Kitajska, delajo vse kar je v njihovi moči. “Včeraj, ob 11.uri ponoči, so bile luči v poslopju vlade, kjer se oblikuje načrt za pomoč potrebnim, še vedno prižgane”, je v obrambo vladi dejal Zhu Hongren, uradnik s Komisije za nacionalni razvoj in reforme.

Kitajska vlada je na pomoč poslala veliko število vojakov in za to usposobljenih posameznikov, vendar pa se je na spletu pojavil val pritožb in frustracije. Univerzitetni študent je napisal, da bi rad pomagal ujetim potnikom na železniški postaji Guangzhou, vendar pa se tam ni smel pojaviti, saj mu je kitajska oblast grozila. “Izredno rad bi pomagal, vendar pa sedaj čutim le odpor, razočaranje in bes,” je še zapisal študent.

Vir: Yahoo
[tags]Kitajska, kaotične razmere, splet, nezadovoljstvo[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt