O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Ruske oblasti so zaradi poročanja o razmerah v Rusiji zaprle opozicijsko spletno mesto

Kategorija: Azija | Datum objave: Monday, 4. 02. 2008 | Avtor:

782017_mobility.jpgUrednik iz južne Rusije je lokalne oblasti obtožil, da so nezakonito blokirale njegovo opozicijsko spletno stran, potem ko je na njej objavil pozive k opozicijskim protestom in podrobne informacije o ugrabitvah in umorih.

Ingushetiya.ru je edini informacijski vir, ki kritizira ruske oblasti v tej južni regiji, ki meji na Čečenijo. Spletno mesto je oglaševalo in pomagalo pri organizaciji protesta prejšnjo soboto, ki se je končal s sporom med demonstranti in policijo, med katerim so protestniki zažgali uredništvo provladnega časopisa.

Urednik spletne strani Magomed Evloev je povedal, da so njegovo spletno mesto v četrtek zaprli. Oblasti je zato obtožil vdiranja v sistem in nasilne prisile opozicije v molk. „Želeli so nas utišati, vendar jim to ne bo uspelo,“ je dejal Evloev.

Civilna nepokorščina v Ingušetiji in Dagestanu narašča, saj je večina prebivalstva brezposelnih. Poleg tega se vsakodnevno srečujejo s primeri umorov, ugrabitev in streljanja med policijo in uporniki. Kremelj, ki želi mirno tranzicijo moči na prihajajočih predsedniških volitvah, je vodilnim ruskim medijem prepovedal objavo novic o nemirih.

Vir: Dnevnik
[tags]Rusija, opozicija, zaprtje spletnega mesta, Kremelj[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt