O portalu    Avtorji    Kontakt


 

12. februar – Svetovni dan varne rabe interneta

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 11. 02. 2008 | Avtor:

04_20_15-802-11b-wireless-pc-card_web.jpgSvetovni Dan varne rabe interneta SID (Safer Internet Day) pod pokroviteljstvom evropske komisarke za informacijsko družbo in medije Viviane Reding vsako leto v februarju praznuje več kot petdeset držav po celem svetu.

Letos ga evropska mreža za varno rabo interneta Insafe pripravlja že peto leto zapored. V pripravi je na stotine mednarodnih, nacionalnih in lokalnih on-line in off-line dogodkov za mlade in odrasle.

Medtem pa je podjetje Panda Software izdalo poročilo, v katerem opaža neverjeten porast zlonamerne kode, ki se je zgodila v letu dni. Po poročilu strokovnjakov iz podjetja Panda Software vsak dan nastane več kot tri tisoč različnih programov, ki so škodljivi za operacijske sisteme, do te številke pa so prišli na podlagi na novo zaznanih programov, ki jih preverjajo pandini protivirusni programi.

Po mnenju podjetja F-Secure pa se je število zlonamerne kode v letu dni “samo” podvojilo, večino zlonamerne kode pa je pisano za operacijske sisteme velikana Microsoft.

Vir: Ris, BBC

[tags]varnost, splet, slovenija[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt