O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Kje je res doma predsednik?

Kategorija: Blog | Datum objave: Sunday, 24. 02. 2008 | Avtor:

Aktualni predsednik republike Slovenije, Danilo Türk, je že v svoji predvolilni kampanji pokazal, da je vešč uporabe novih tehnologij. Blog, videoposnetki ter bogato spletno mesto pa je po izvolitvi počasi zamrlo, dokler tretjega januarja skbrniki niso objavili naslednjega obvestila:

Spoštovani! V Uradu predsednika Republike Slovenije trenutno poteka priprava novega spletega mesta, ki bo omogočilo hitro in kakovostno komuniciranje z uporabniki. Prosimo za razumevanje.

Od takrat spletno mesto miruje, nabirajo pa se neželeni komentarji v obliki oglasov za viagro ter ostale farmacevtske izdelke. Oglašajo se tudi razočarani uporabniki.

To kar je zdaj (že 2 meseca) na predsedniški strani pa seveda ni to kar je bilo obljubljeno, to se vidi na prvi pogled tudi “iz lune”. Pričakoval sem novo spletno stran in blog Danila Turka, ne predsednika Slovenije. Razumem, da to morda glede na funkcijo morda ni več primerno, vendar naj to g. Turk obrazloži in pojasni,” piše uporabnik Vilko.

Na drugi strani se na uradnem spletnem naslovu predsednika Slovenije konec decembra zaživelo novo spletno mesto, kjer so novice ažurirane, vseeno pa stran nima značilnosti spleta 2.0 (novic ni mogoče komentirati, predsednik ne piše bloga…)

Najmanj, kar bi lahko Türkova ekipa naredila je, da bi spletno mesto DaniloTurk.si zaprla in naslov preusmerila na uradno spletno stran predsednika oziroma uporabnikom pojasnila, zakaj prenova spletnega mesta traja tako dolgo. Komunikacija politika z volilno bazo je tukaj na zelo nizkem nivoju.


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt