O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Kuba: Bodo ZDA s pomočjo Facebook omrežja zrušile državo?

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 7. 02. 2011 | Avtor:

Posnetek predavanja na kubanskem notranjem ministrstvu, ki se je znašel na spletu, dokazuje, da so kubanske oblasti zaskrbljene, da bodo Združene države Amerike skušale s pomočjo družabnih omrežji in blogov zrušiti kubansko vlado.

Predavanje je že zaokrožilo po spletu, vir objave pa ni znan. V predavanju neznani kubanski strokovnjak razlaga, da Združene države Amerike spodbujajo rabo omrežja Facebook in Twitter z namenom spodbujanja revolucionarjev na Kubi, ki bi posledično sprožili revolucijo, podobno tisti v Ukrajini leta 2004 oziroma letos v Iranu.

La ciber policia en Cuba from Coral Negro on Vimeo.

“Cilj za promocijo je vzpostavitev platforme, ki je ne nadzirajo oblasti in ki dovoljuje prost pretok informacij med Kubo in svetom,” med drugim trdi strokovnjak, ki med drugim svari tudi pred ameriškimi podjetniki, ki na Kubo ilegalno dostavljajo satelitske telefone, s katerimi lahko disidenti komunicirajo z ostalimi državami. Nedavni dokumenti, ki jih je v javnost spravil Julian Assange z ekipo kažejo, da ZDA izgubljajo zaupanje v stare disidente na Kubi in bolj zaupajo mladim blogerjem in uporabnikom spletnih tehnologij.

Predavanje ponudi tudi rešitev za nastalo stanje – podpiranje in razvijanje lastnih kapacitet na spletu. “Disidente bi morali nevtralizirati s svojimi blogerji oziroma podpirati provladne blogerje,” pojasnjuje strokovnjak.

Vir: Reuters


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt