O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Bo Velika Britanija napisala pravila obnašanja v kibernetskem prostoru?

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 7. 02. 2011 | Avtor:

Britanska vlada je zaskrbljena zaradi rastoče grožnje kibernetskega kriminala in kibernetskega vohunstva, zato se je mednarodni skupnosti ponudila kot gostiteljica konference o spopadanju z obemi fenomeni.

Britanski zunanji minister William Hague je v Nemčiji razkril podrobnosti o nedavnih kibernetskih napadih na britansko vlado ter opozoril na resnost grožnje. Orisal je še primer egiptovske vlade, ki je za nekaj dni izklopila dostop do spleta v državi oziroma omejila uporabo mobilne tehnologije.

“S kibernetsko varnostjo se trenutno ukvarja približno trideset mednarodnih agencij, vseeno pa potrebujemo bolj poenoten pristop k reševanju teh težav,” je prepričan Hague, kar je tudi razlog za gostovanje konference. “Britanija bi na konferenci skušala vzpostaviti konsenz med partnerji oziroma zastaviti pravila obnašanja držav v kibernetskem prostoru,” je pojasnil britanski zunanji minister.

Pravila bi se dotikala spoštovanja zasebnosti, zaščito intelektualne lastnine in skupna prizadevanja pri sankcioniranju zločincev, ki pri svojem početju uporabljajo splet.

Vir: Reuters


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt