O portalu    Avtorji    Kontakt


 

EU: Vključevalni splet je vedno bolj prisoten

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 17. 03. 2008 | Avtor:

202px-berlaymont_press_room.jpgV anketi “Inclusive eGovernment: survey of status and baseline activities” je Evropska komisija ugotovila, da se je v zadnjih dveh letih število e-participatornih držav članic povečalo za trikrat.

Z anketo je Evropska komisija skušala ugotoviti, kaj je potrebno še postoriti na področju vključevanja državljanov v odločevalske procese, kjer je projekt e-vključevanja v svoji zadnji fazi in se bo končal leta 2010. Število držav naj bi se od leta 2005 povečalo za trikrat, anketa pa je pokazala tudi povečanje članic, ki v svoje procese vključujejo smernice direktive eDostop.

Komisija vseeno ugotavlja, da e-vladni kanali niso dovolj vidni, proti široki uporabi pa deluje tudi neizobraženost ljudi. “Opaziti je velik razkorak med izvajalci, IT podporo in zakonodajalci, ki mora biti odpravljen, če hočemo uspešno nadaljevati s procesom implementacije,” so zapisali.

Glavni izziv tako po mnenju Komisije ostaja izobraževanje in harmonizacija pristopov, pomagali pa bi tudi državni ali regionalni sporazumi s tega področja.

Vir: ePractice
[tags]evropa, e-uprava


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt