O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Proizvajalec e-glasovalnih naprav Sequoia se upira tehničnemu pregledu svojih izdelkov

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 24. 03. 2008 | Avtor:

untitled-1.jpgProizvajalec e-glasovalnih naprav Sequoia je napovedal tožbe, če bo profesor na univerzi Princeton neodvisno pregledal glasovalne naprave, ki jih je podjetje postavilo v okrožju New Jersey.

Do poziva k pregledu je prišlo potem, ko je papirnata sled pokazala, da se število oddanih glasov ne ujema z število prejetih glasov. Sequoia se je na pozive odzvala zelo burno ter pojasnila, da “bo do konca branila svojo intelektualno lastnino in ne bo dovolila neodvisne preiskave.”

Profesor Ed Felton z univerze Princeton je namreč podal zahtevo po neodvisni preiskavi glasovalnih naprav, s katerimi bi odkrili razlog že zgoraj omenjenih napak v štetju glasov. Vseeno pa je podjetje takemu pregledu nasprotovalo ter v izjavi za javnost zapisali, da “sicer podpiramo preiskavo, vendar pa mora ta priti s strani pooblaščenih proizvajalcev in mora biti v soglasju z našimi pogodbami in predpisi.”

Po navedbah predstavnika podjetja bodo tako naprave pregledali dve neodvisni podjetji, ki bosta ugotovili, zakaj je v okrožju New Jerseyja prišlo do napak pri seštevanju glasov predsedniških kandidatov.

Vir: Information Week
[tags]e-glasovanje, e-volitve[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt