O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Velika Britanija: Nekateri lordi so začeli pisati blog

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 24. 03. 2008 | Avtor:

blogcover1.jpgDevet britanskih lordov je na skupnem blogu “The Lords of the Blog” začela objavljati razmišljanja in poročanja o svojem političnem delu. Blog bo poskusno živel pol leta.

Barry Griffiths, upravnik bloga, je nad idejo navdušen: “Zanimivo je videti, da se tudi na tem področju nekaj premika in da vedno več politikov izbira ta način komuniciranja z javnostjo.”

Avtorji bloga bodo skušali s svojim pisanjem v politični diskurz vključiti javnost in jih obveščati o delu lordov, hkrati pa skrbeti za dvosmerno komunikacijo, ki se bo odvijala v komentarjih zapisov.

Lordska zbornica je tipičen predstavnik zgornjega razreda, saj lahko postaneš lord le, če si se z naslovom rodil, če pripadaš določenemu družbenemu sloju, ali če te na predlog ministrskega predsednika imenuje kraljica.

Lordsko zbornico tako sestavljajo cerkveni lordi, pripadniki najvišje hierarhije anglikanske cerkve, sodni lordi, ki so hkrati najvišji organ sodne oblasti v državi, dedni in doživljenjski lordi, ki so bili v zbornico imenovani za čas svojega življenja zaradi posebnih dosežkov.

Vir: BBC
[tags]blog, dostop[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt