O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Cerkev in splet: Vatikan in Moskva kmalu v digitalnih barvah

Kategorija: Azija, EU | Datum objave: Monday, 12. 05. 2008 | Avtor:

Derivative Work. Cardinal Joseph Ratzinger (Pope Benedict XVI since 2005) on May 10, 2003, during the celebration of the 750th anniversary of the canonization of Saint Stanislaus in Szczepanów, Poland. Picture taken by Janusz Stachoń and released under CC-BY license by Szamil (www.szczepanow.pl).Papež Benedikt XVI. bo na mobilne telefone tisočih katoličanov, ki se bodo meseca julija v Sydneyju udeležili velikega praznovanja svetovnega dneva mladih, poslal SMS sporočila, ruska pravoslavna cerkev pa bo svojim vernikom omogočila, da bodo preko kratkih SMS sporočil naročali maše.

Papež bo med dnevom mladih odprl katoliški Facebook

Katoliška cerkev je sporočila, da bo moderno tehnologijo uporabila, ker se želi zbližati z okoli 225 tisoč mladimi, ki bodo 15. julija prišli v omenjeno avstralsko mesto. „Letošnji svetovni dan mladih želimo narediti edinstven in se z novimi načini povezati z današnjo napredno mladino,“ je dejal nadškof Anthony Fisher.

Okoli osem tisoč prostovoljcev, dva tisoč klerikov, tri tisoč novinarjev in pričakovanih 225 tisoč romarjev bo z sedemsto različnimi lokacijami v mestu povezovalo avstralsko telekomunikacijsko podjetje Telstra.

Ruska pravoslavna cerkev omogoča naročanje maš preko interneta

Ruska pravoslavna cerkev se je določila, da se bo prilagodila zahtevam modernega časa. Za začetek z „uporabo“ interneta v verske namene. Nekatere ruske župnije in samostani so postavili spletne strani, preko katerih je možno naročiti tudi maše za pokojne. „Ponudba“ je opremljena s ceniki, tako, da se naročniki laže odločijo. Eden od samostanov omogoča tudi naročanje maš s SMS sporočilom, pod pogojem, da maša ni cenejša od 20 rubljev.

Vir: Dnevnik #1 in Dnevnik #2
[tags]splet, cerkev[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt