O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Britanska delavska stranka se po nove člane odpravlja na splet

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 12. 05. 2008 | Avtor:

blogcover1.jpgPotem ko je britanska delavska stranka na zadnjih javnomnenjskih anketah utrpela najslabši rezultat v zadnjih letih, so se njeni strategi po nove člane odpravili na splet in spletna socialna omrežja.

Delavska stranka bo tako vaške trge zamenjala za spletna socialna omrežja, postavili pa so tudi spletni portal, s katerim upajo na povečano včlanjevanje v delavsko stranko. Navdih so britanski voditelji stranke dobili pri ameriških predsedniških kandidatih, ki letos s pridoma izkoriščajo vse spletne tehnologije, britanski volivci pa lahko predstavnike delavske stranke zaenkrat lahko kontaktirajo preko spletnega omrežja Facebook in MySpace, hkrati pa lahko preko storitve Twitter spremljajo delo svojih političnih izbrancev.

Eluned Morgan, vodja spletnega oddelka stranke, je poudaril pomen ameriške predvolilne kampanje, “ki je pokazala, kako lahko so spletne tehnologije koristne pri politični mobilizaciji volilcev.”

Glyn Davies, najbolj znan bloger med valežanskimi politiki, je ocenil, da se na blogih politikov pojavlja veliko preveč obvestil s službe za stike z javnostmi in premalo osebne, samosvoje vsebine. “Potrebno je spremeniti način komuniciranja, saj imamo tukaj popolnoma drugačno občinstvo, ki zelo hitro oceni, kako iskreni ste,” meni Davies.

Vir: icWales
[tags]blog, politična stranka, volitve[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt